вторник, 28 май 2013 г.

ДАРИЛ ГРЕГЪРИ на страницата на "Сборище на Трубадури"






Както обещах, разказът "Второ лице, сегашно време" от невероятният Дарил Грегъри, вече е на страницата на "Сборище на трубадури". Ето и линк: http://trubadurs.com/2013/05/12/vtoro-lice-segashno-vreme-daryl-gregory-130513/

Разказът е публикуван с разрешението на неговият автор, който е много мил човек и е винаги готов да помогне на фензини като нашия. Дори след като му изпратихме линк към произведението, той го качи в Twitter, последван от ласкави думи по наш адрес. Благодарим за разказа и за доверието, мистър Грегъри! Дано някой български издател се сблъска с ваша книга - уверен съм, че ако го стори, веднага ще пожелае да я издаде. 

Иначе какво мога да кажа "Второ лице, сегашно време": печели първа награда от читателите на списание Азимов и е финалист за Sturgeon Award и Fountain Award. След публикацията си в списанието Asimov`s Science Fiction и в няколко антологии, намира място в първият сборник на автора - Unpossible And Other Stories, 2011. Лично на мен ми напомня доста на произведенията на вездесъщия класик на фантастиката Филип Дик ("Блейд Рънър", "Камера потъмняла", "Човекът във високия замък" и редица други шедьоври).

Няма коментари:

Публикуване на коментар